Munka mentése, helyreállítása és exportálása

A Mind Map Studio automatikusan menti a térkép módosításait. A vászonhoz nincs kézi Mentés gomb. Tartsa nyitva a lapot, amíg az Atlassian Cloud meg nem erősíti a módosítást.

A mentési állapot ismertetése

Szélesebb képernyőkön az aktuális térkép mentési állapota a fejlécben jelenik meg. Ha egy piszkozat figyelmet igényel, helyreállítási sáv jelenik meg a vásznon.

ÁllapotMit jelentMit tegyen
MentveAz Atlassian Cloud megerősítette az aktív térkép módosításait.Biztonságosan folytathatja a munkát, térképet válthat vagy bezárhatja az oldalt.
Nincs mentveEgy módosítás elküldésre vár.Tartsa nyitva a lapot, és várjon.
Mentés…A Mind Map Studio elküldi a módosítást, és megerősítésre vár.Tartsa nyitva a lapot, és ne töltse újra.
Nincs kapcsolatA felhőbe mentés nem érhető el. Ha nincs függőben lévő piszkozat, az utolsó megerősített felhőverziót látja.A további szerkesztés előtt állítsa helyre a kapcsolatot.
Nincs mentve — kapcsolat nélkülA legutóbbi módosítások csak ezen a lapon léteznek.Tartsa nyitva a lapot, és állítsa helyre a kapcsolatot, vagy dobja el a piszkozatot.
A mentés sikertelenAz Atlassian Cloud nem erősítette meg az aktuális piszkozatot.Használja a helyreállítási sávon megjelenő műveletet.

Csak a Mentve állapot igazolja, hogy az aktív térkép módosítása elérte az Atlassian Cloudot.

Biztonságos munka kapcsolat nélküli állapotban

A Mind Map Studio nem őriz tartós kapcsolat nélküli másolatot a térképről.

  • Ha egy módosítás előtt szakad meg a kapcsolat, a szerkesztés szünetel, és az utolsó megerősített felhőverzió marad látható.
  • Ha egy módosítás már várakozott vagy mentés alatt állt, a piszkozata csak az aktuális lapon marad meg, és a lap bezárásakor elveszhet.
  • Tartsa nyitva ugyanazt a lapot, és állítsa helyre a kapcsolatot. A mentésre váró piszkozat folytatódik, amikor az alkalmazás észleli, hogy újra online állapotban van. Ha megjelenik a Mentés újrapróbálása, a kapcsolat helyreállítása után válassza ki.
  • Újratöltés, térképváltás vagy a lap bezárása előtt várja meg a Mentve állapotot.

Csak akkor válassza a Piszkozat eldobása lehetőséget, ha elfogadja a nem mentett módosítások elvesztését.

Sikertelen mentés újrapróbálása

Amikor a helyreállítási sáv felkínálja a Mentés újrapróbálása lehetőséget:

  1. Ellenőrizze, hogy van-e internetkapcsolat.
  2. Válassza a Mentés újrapróbálása lehetőséget.
  3. Tartsa nyitva a lapot, amíg az állapot Mentve értékre nem változik.

Az újrapróbálkozás ugyanazt a megőrzött piszkozatot küldi el. Ha ismét sikertelen, tartsa nyitva a lapot, és használja fel a hiba részleteit, amikor segítséget kér.

Nem mentett piszkozat eldobása

A piszkozat eldobása nem vonható vissza.

  1. Tekintse át a látható térképet, és győződjön meg arról, hogy már nincs szüksége a nem mentett módosításokra.
  2. Válassza a helyreállítási sávon a Piszkozat eldobása lehetőséget.

A Mind Map Studio visszaállítja az Atlassian Cloudtól ezen a lapon legutóbb fogadott verziót.

Ha a Piszkozat eldobása ideiglenesen nem érhető el, várja meg az aktuális mentési kísérlet végét.

Felhőverzió-ütközés feloldása

A felhőverzió megváltozott azt jelenti, hogy máshol egy újabb változatot mentettek, miközben az Ön lapján még volt egy piszkozat. A Mind Map Studio a frissebb verzió felülírása helyett leállítja a szerkesztést.

  1. Ha vizuális másolatra van szüksége a helyi piszkozatról, a folytatás előtt exportálja PNG-ként. A PNG nem importálható vissza a térképbe.
  2. Válassza a Piszkozat eldobása és újratöltés lehetőséget.
  3. Várja meg, amíg megnyílik a legújabb felhőverzió.
  4. Végezze el újra a szükséges módosításokat.

A Mind Map Studio nem egyesíti az egyidejű szerkesztéseket. Ne szerkessze ugyanazt a térképet egyszerre több böngészőlapon vagy szerkesztési munkamenetben.

Helyreállítás elutasított piszkozat után

Ha a sáv azt jelzi, hogy a kiszolgáló elutasította a piszkozatot, és a Mentés újrapróbálása nem érhető el:

  1. Ha feljegyzésre van szüksége róla, tekintse át vagy exportálja az aktuális piszkozatot.
  2. Válassza a Piszkozat eldobása és újratöltés lehetőséget.
  3. Folytassa a legutóbbi, felhő által megerősített verziótól.

A térkép exportálása PNG-ként

További műveletek menü az Exportálás PNG-ként lehetőséggel.További műveletek menü az Exportálás PNG-ként lehetőséggel.

  1. Nyissa meg az exportálni kívánt térképet.
  2. Szükség szerint rendezze el, bontsa ki vagy csukja össze az ágait.
  3. Ha semleges nézetet szeretne, törölje a keresési, előrehaladási és kapcsolatfókuszt, majd az ötlet kijelölési körvonalának eltávolításához válassza a vászon egy üres részét.
  4. Nyissa meg a térkép fejlécében a További műveletek menüt.
  5. Válassza az Exportálás PNG-ként lehetőséget.
  6. Várja meg a Nagy felbontású PNG exportálva üzenetet és a böngésző letöltését.

A fájlnév a központi ötlet alapján készül. Ebben a kiadásban a PNG az egyetlen elérhető exportformátum.

Az export az aktuális nagyítási szinttől függetlenül az összes jelenleg látható ötletet a képbe illeszti. A látható kapcsolatokon megjelenő kapcsolatcímkék bekerülnek a PNG-be. A szerkesztővezérlők és a kapcsolati fogópontok kimaradnak.

Az alábbi semleges nézet exportálásra kész: nincs kijelölt ötlet, és sem keresési, sem fókuszszűrő nem aktív. A látható kapcsolódik hozzá címke a térképtartalom része marad.

Semleges, teljes térképnézet látható kapcsolódik hozzá kapcsolatcímkével és kijelölt ötlet nélkül.Semleges, teljes térképnézet látható kapcsolódik hozzá kapcsolatcímkével és kijelölt ötlet nélkül.

Ez a letöltött PNG igazolja, hogy a látható kapcsolatcímke bekerül az exportált képbe. Azt is szemlélteti, hogy egy kijelölt ötlet körvonala megmarad az exportban.

Letöltött PNG a látható kapcsolódik hozzá címkével és a kijelölt ötletek körvonalaival.Letöltött PNG a látható kapcsolódik hozzá címkével és a kijelölt ötletek körvonalaival.

Fókuszált nézet exportálása

Fókuszált térképnézet aktív Folyamatban állapottal, kijelölt Képernyőképek készítése ötlettel, elhalványított, nem kapcsolódó ötletekkel és látható kapcsolatcímkével.Fókuszált térképnézet aktív Folyamatban állapottal, kijelölt Képernyőképek készítése ötlettel, elhalványított, nem kapcsolódó ötletekkel és látható kapcsolatcímkével.

Az exportált PNG az aktuális lapon látható nézetet tükrözi:

  • Az összecsukott ágban elrejtett leszármazottak nem kerülnek bele.
  • Az aktív előrehaladási szűrő megőrzi a fókuszált és elhalványított megjelenést. Nem távolítja el a nem egyező ötleteket, és a fájlnév előrehaladásiállapot-utótagot kap.
  • A keresés, a kapcsolatfókusz és más kiemelési hatások láthatók maradhatnak a képen.
  • Az aktuálisan kijelölt ötlet megtartja kék kijelölési körvonalát a képen.

Ha teljes, semleges térképet szeretne, exportálás előtt törölje a szűrőket, bontsa ki az ágakat, és szüntesse meg az aktuális ötlet kijelölését.

Az export olyan piszkozatot is tartalmazhat, amely még nem érte el az Atlassian Cloudot. Ha a PNG-nek a tárolt térképpel kell megegyeznie, előbb várja meg a Mentve állapotot.

Exportálási probléma megoldása

Ha az export nem töltődik le:

  1. Várja meg, amíg eltűnik az Exportálás… állapot.
  2. Ellenőrizze, hogy a térkép tartalmaz-e legalább egy látható ötletet.
  3. Engedélyezze a letöltéseket böngészőjében a Jira-webhely számára.
  4. Válassza ismét az Exportálás PNG-ként lehetőséget.

Ha a Mind Map Studio az Az exportálás sikertelen. Próbáld újra. üzenetet jeleníti meg, tartsa nyitva a térképet, és próbálkozzon még egyszer. Ha a hiba továbbra is fennáll, használja a szokásos támogatási lehetőséget.

Kapcsolódó útmutatók

Mérnöki segítségre van szüksége, vagy kérdése van?