Løs vanlige problemer
Bruk disse kontrollene ved problemer med Mind Map Studio-arbeidsområdet, kart, lagring, innstillinger og eksport.
Kontroller lagringsstatusen før du laster inn siden på nytt eller lukker den. Bare Lagret bekrefter at endringene i det aktive kartet nådde Atlassian Cloud.
Mind Map Studio lastes ikke inn
- Bekreft at resten av Jira-prosjektet lastes inn.
- Last Jira-siden inn på nytt én gang.
- Bekreft at Mind Map Studio er installert for nettstedet og tilgjengelig i dette prosjektet.
- Be en Jira-administrator kontrollere prosjekttilgangen din hvis appen mangler i navigasjonen.
Hvis en dialogboks sier at den ikke kunne lastes inn, kontrollerer du tilkoblingen og velger Prøv igjen. Du trenger ikke å laste inn hele kartet på nytt ved én enkelt dialogfeil.
Mind Map Studio stoppet uventet
Velg Last inn den siste skyversjonen på nytt for å åpne appen igjen. Bare endringer som allerede er bekreftet av Atlassian Cloud, er garantert etter ny innlasting. Endringer som fortsatt ble lagret, kan gå tapt.
Hvis problemet kommer tilbake, registrerer du hva du gjorde umiddelbart før feilen, og bruker et støttealternativ i stedet for å gjenta den samme handlingen.
Arbeidsområdet er utilgjengelig
Arbeidsområdet er ikke tilgjengelig betyr at appen ikke kunne bekrefte eller laste inn arbeidsområdet for det gjeldende Jira-prosjektet. Prosjektet erstattes ikke med et tomt arbeidsområde, og nye endringer sendes ikke.
- Kopier feilkoden som vises i meldingen.
- Bekreft at du fortsatt kan bla gjennom Jira-prosjektet.
- Velg Last inn på nytt én gang.
- Hvis den samme koden kommer tilbake, tar du den med når du ber om hjelp.
Et kart er utilgjengelig
- Velg kartet på nytt fra sidepanelet.
- Bekreft at du fortsatt er i Jira-prosjektet som inneholder det.
- Bekreft at kartet ikke ble slettet, og at prosjekt- eller karttilgangen din ikke er endret.
- Last inn på nytt først etter at alle andre åpne kart viser Lagret.
Appen oppretter ikke en tom erstatning når den autoritative grafen ikke kan lastes inn.
Et kart åpnes som skrivebeskyttet
Meldingen Prosjektkart · skrivebeskyttet betyr at du kan se kartet, men ikke lagre kartendringer med den gjeldende kontoen.
- Bekreft at du åpnet det tiltenkte kartet og prosjektet.
- Hvis du trenger endringer, ber du kontoen som opprettet kartet om å gjøre dem. Prosjektomfattende kart kan bare redigeres av oppretteren i denne versjonen.
- Ikke gjør viktige endringer i en skrivebeskyttet visning. De lagres ikke i kartet.
En mappe-, kart- eller lerretshandling mangler
- Velg et kart, og velg en idé for idéhandlinger.
- Kontroller Flere handlinger hvis overskriften er smal.
- Bekreft at kartet ikke er skrivebeskyttet.
- For Flytt til… bekrefter du at det finnes en annen mappe.
Handlinger som Rediger, Flytt til…, Slett, Jira-opprettelse og lerretsstil vises bare når den gjeldende kontoen og kartet støtter dem.
Endringer kan ikke lagres
Hold fanen åpen. Bruk handlingen som vises i banneret på lerretet:
Banner for lagringsfeil som kan prøves på nytt, med handlingene Prøv å lagre igjen og Forkast utkastet.
Banner for avvist lagring med handlingen Forkast utkastet og last inn på nytt.
- Velg Prøv å lagre igjen for et beholdt utkast som kan prøves på nytt.
- Velg Forkast utkastet bare hvis du godtar å miste endringene som ikke er lagret.
- Velg Forkast utkastet og last inn på nytt når utkastet er i konflikt med en nyere skyversjon eller serveren avviste det.
Se Lagre, gjenopprett og eksporter arbeidet ditt før du forkaster noe viktig.
Appen er frakoblet
Mind Map Studio har ingen varig frakoblet kartlagring.
Banner for frakoblet utkast som advarer om at nylige endringer bare finnes i den gjeldende fanen.
- Hold den gjeldende nettleserfanen åpen.
- Gjenopprett internettilkoblingen.
- Vent til statusen blir Lagret.
Hvis siden viser Offline · redigeringen er satt på pause, fortsetter redigeringen først etter at tilkoblingen kommer tilbake. Et utkast med Ikke lagret — offline kan gå tapt hvis du lukker eller laster inn fanen på nytt.
Skyversjonen er endret
En annen nettleserfane eller redigeringsøkt lagret en nyere versjon av kartet. Mind Map Studio slår ikke sammen samtidige redigeringer.
Banner for konflikt med skyversjonen, med handlingen Forkast utkastet og last inn på nytt.
- Eksporter en PNG hvis du trenger en visuell registrering av utkastet.
- Velg Forkast utkastet og last inn på nytt.
- Fortsett fra den nyere skyversjonen.
Unngå å redigere det samme kartet på flere steder samtidig.
PNG-eksporten blir ikke ferdig
- Vent til Eksporterer… forsvinner.
- Bekreft at minst én idé er synlig.
- Kontroller om nettleseren blokkerte nedlastingen.
- Velg Eksporter som PNG på nytt.
Hvis Eksporten mislyktes. Prøv på nytt kommer tilbake, tar du med kartstørrelsen, aktive filtre, nettleseren og et skjermbilde når du ber om hjelp.
En språkinnstilling lagres ikke
Mind Map Studio gjenoppretter det sist lagrede språket når et nytt valg ikke kan lagres.
- Kontroller tilkoblingen.
- Åpne Flere handlinger > Språk.
- Velg språket på nytt, eller velg Bruk Jiras språk.
Feilen påvirker grensesnittspråket, ikke kartinnholdet.
En temainnstilling lagres ikke
Hvis temainnstillingene ikke kan lastes inn, forblir standardtemaet aktivt. Hvis en endring ikke kan lagres, gjenopprettes den sist lagrede temainnstillingen.
- Kontroller tilkoblingen.
- Åpne Flere handlinger > Forhåndsinnstilte temaer.
- Velg temaet på nytt.
Bruk Automatisk (Jira-synkronisering) hvis du vil at arbeidsområdet skal følge Jiras gjeldende lyse eller mørke utseende.
Få mer hjelp
Åpne Flere handlinger, og velg et tilgjengelig støttealternativ. Når du rapporterer et problem, tar du med:
- Jira-nettstedet og prosjektnøkkelen.
- Karttittelen, men ikke konfidensielt kartinnhold.
- Den nøyaktige feilmeldingen eller koden.
- Lagringsstatusen som ble vist på tidspunktet.
- Handlingen som forårsaket problemet.
- Nettleseren og operativsystemet ditt.
- Et anonymisert skjermbilde når det bidrar til å forklare problemet.
Ikke ta med passord, tilgangstokener eller konfidensielt innhold fra Jira-saker.
Relaterte veiledninger
- Opprett ditt første tankekart i Jira
- Organiser kart og mapper
- Lagre, gjenopprett og eksporter arbeidet ditt
- Angi innstillinger og finn hjelp